Search
Close this search box.

U PROMETU Jedan muškarac ozlijeđen a jedna žena privedena u policiju na triježnjenje

Dragovoljno predao puške, spremnike i streljivo

U četvrtak 27. srpnja 2023. na području Požege, anonimni građanin je dragovoljno policijskim službenicima predao automatsku pušku, dvije puške, dva spremnika i 863 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola ugrožavala promet

U četvrtak 27. srpnja 2023. oko 19.40 sati u Pakracu Ulici Pilanski put, policijski službenici su u prometu zatekli 53-godišnjakinju koja je pod utjecajem alkohola od 1,23 promila upravljala osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 53-godišnjakinja  je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometu ozlijeđen 64-godišnjak

U četvrtak 27. srpnja 2023. oko 14.25 sati između mjesta Zagrađe i Bilice, 64-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom, dolaskom do zavoja udesno, sletio je vozilom s kolnika u putni kanal i udario u betonski most.

Zbog postojanja opravdane sumnje u zdravstveno stanje vozača u trenutku nastanka prometne nesreće, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.   

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor:Pu požeško-slavonska

Foto: V.Milković
 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi