Search
Close this search box.

U PROMETU Jedan pijan vozio teretnjak a drugi izazvao nesreću u središtu Požege – za vikend nova akcija policije!

Većina informacija u današnjem izvješću policije odnosi se na promet. Evo detalja:

Dvije prijave krađe
U razdoblju od 2. do 15. veljače 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Pleternički Mihaljevci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio izrađenu drvnu masu u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
U srijedu 16. veljače 2022. u poslijepodnevnim satima u šumskom dijelu u blizini mjesta Klisa, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je motornu pilu u vlasništvu 65-godišnjaka.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Pronašao protugradnu raketu
U četvrtak 17. veljače 2022. oko 9.30 sati u blizini mjesta Vidovci, 46-godišnjak je na njivi prilikom obavljanja poljoprivrednih radova pronašao protugradnu raketu. Policijski službenici izuzeli su izuzeli raketu i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Upravljala teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,72 promila
U petak 18. veljače 2022. oko 0.20 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljala 44-godišnjakinja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
U četvrtak 17. veljače 2022. oko 15.40 sati u Požegi u Ulici svetog Roka, 69-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, zagrebačkih registarskih oznaka, nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio na parkiralište i prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio parkiranog osobnog automobila marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirala 26-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do potiskivanja „Suzukija“ i udara u parkirani osobni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka kojeg je parkirao 29-godišnjak te u zid, metalnu ogradu i stepenice zgrade. 69-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Vatroslava Lisinskog.

Najava akcije
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
U noći sa subote na nedjelju 19./20 veljače 2022. na području Policijske postaje Pakrac policijski službenici će provoditi ciljanu akciju usmjerenu na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Vezano
Vezano