Search
Close this search box.

U PROMETU Jedna lakše i jedna teže ozlijeđena osoba – u dane vikenda nova akcija policije!

Prijavio prijevaru
U četvrtak 9. lipnja 2022. policijskim službenicima je prijavio 25-godišnjak s područja Požege da je u travnju ove godine dogovorio radove na osobnom automobilu te dao novčani iznos od 2.000,00 kuna 20-godišnjaku s područja Pleternice. Budući da mu 20-godišnjak nije popravio vozilo niti vratio novac smatra se prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavali javni red i mir
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 21. svibnja 2022. oko 14.15 sati u mjestu Kričke na livadi, verbalno i tjelesno sukobili 39-godišnjak i 73-godišnjakinja koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 59-godišnjak
U četvrtak 9. lipnja 2022. oko 7.30 sati na raskrižju kod skretanja za mjesto Lukač, 59-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Honda“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 18-godišnjak. Tom prilikom došlo je do udara i odbacivanja teretnog automobila u putni kanal, dok je osobni automobil odbačen na poljoprivrednu površinu. U prometnoj nesreći 18-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok je 59-godišnjak teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja i u mjestu Velika na Trgu bana Josipa Jelačića.

Najava akcije u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

 

Vezano
Vezano