Search
Close this search box.

U PROMETU Najveća kazna izrečena vozaču traktora – 2670 eura!

U šumi pronađena mina

U subotu 17. veljače 2024. u šumi na području Papuka, 46-godišnjak je pronašao minu koju je  izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i utvrdio da je zaostala iz Domovinskog rata. Mina je pohranjena  u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II.
 

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 122 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 97 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 16. veljače 2024. oko 16.40 sati u Pleternici na raskrižju ulica Prilaz i Stjepana Radića, gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili traktor  kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao 49-godišnjak, a koji kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2670,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „F“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali