Search
Close this search box.

U PROMETU Ozlijeđen 27-godišnji motociklist, policija je tijekom vikenda evidentirala 35 prekršaja


U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 27-godišnji motociklist

U nedjelju 23. srpnja 2023. oko 20.20 sati u mjestu Potočani, 27-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) te ne koristeći zaštitnu kacigu upravljao motociklom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu prometnu traku, sletio na putnu bankinu te udario u betonski most.

Također je preliminarnim testiranjem kod 27-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na THC i Amfetamin.

U prometnoj nesreći 27-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 35 prekršaja, od čega izdvajamo po četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa te 17 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 23. srpnja 2023. oko 2.30 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila upravljao 28-godišnjak. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska


Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega