Search
Close this search box.

U PROMETU Ozlijeđena jedna osoba a vozači su počinili 60 prekršaja

Prijavila krađu bicikla

U nedjelju 3. rujna 2023., policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja da joj je u razdoblju od 1. do 3. rujna u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio bicikl.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena jedna osoba

U nedjelju 3. rujna 2023. oko 15.45 sati u Požegi na raskrižju ulica Ante Starčevića i Vilme Nožinić, 72-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska motociklu kojim je upravljao 27-godišnjak koji je da bi izbjegao nalet na vozilo naglo kočio i skrenuo udesno uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik.

U prometnoj nesreći 27-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 72-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pakrac: Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,58 promila

U ponedjeljak 4. rujna 2023. oko 0.20 sati u Pakracu u Ulici Petra Preradovića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao 21-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 60 prekršaja, od čega izdvajamo 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. rujna 2023. oko 19.50 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 63-godišnjak koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 63-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.020,00  eura i  zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano