Search
Close this search box.

U PROMETU Pijan automobilom sletio s kolnika – tijekom vikenda policija u prometu evidentirala 49 prekršaja vozača

Policija je i danas objavila rezultate pojačane kontrole prometa minulog vikenda.

Pod utjecajem alkohola od 1,84 promila upravljao vozilom pa sletio s kolnika
U nedjelju 16. siječnja 2022. oko 19.40 sati u mjestu Sulkovci, 25-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,84 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal nakon čega je udario betonski vodopropust u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. U prometnoj nesreći 25-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Josipa Jurja Strossmayera i Ante Starčevića.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 49 prekršaja, od čega ističemo po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 16. siječnja 2022. u 15.25 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Vozaču je izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

 

Vezano
Vezano