Search
Close this search box.

U PROMETU Pod utjecajem alkohola izazvao nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe – za vikend nova akcija policije!

Alkohol je ponovo ‘presudio’ prometnoj nesreći – ozlijeđene su dvije osobe.

Požar
U četvrtak 27. siječnja 2022. oko 14,30 sati u blizini mjesta Paka na neutvrđeni način došlo je do požara u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje, kojom prilikom je opožarena površina oko 3 hektara vlasništvo Hrvatskih šuma.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđene dvije osobe
U četvrtak 27. siječnja 2022. oko 10,55 sati u mjestu Velika u Industrijskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,77 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila naletio na prednji lijevi dio teretnog automobila, a kojim je upravljao 31-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena i protiv 23-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, dok je 31-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Šokačka cesta.

Najava akcije
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Vezano
Vezano