Search
Close this search box.

U PROMETU Policajci zatekli nekoliko alkoholiziranih vozača a jedan je bio – policajac!

Držao pse bez nadzora

U petak, 22. prosinca 2023. oko 9.30 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, muškarac starosti 44 godine je ostavio dva psa bez nadzora, a koji su ušli u dvorište u vlasništvu 45-godišnjakinje te kod nje izazvali strah i uznemirenost.

Vlasniku pasa je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pijani upravljali vozilima

U petak 22. prosinca 2023. oko 23.05 sati u mjestu Velika u Strossmayerovoj ulici u prometu je zatečen 48-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,32 promila upravljao osobnim automobilom.

U subotu 23. prosinca 2023. oko 4.05 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,76 promila upravljao 26-godišnjak.

 Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U petak 22. prosinca 2023. oko 17.35 sati u Požegi na raskrižju ulica Franje Cirakija, Osječka, Priorljavska i Stjepana Radića, 26-godišnji policijski službenik koji je upravljao policijskim službenim vozilom, uslijed neprilagođene brzine nije pravovremeno zaustavio vozilo te je prilikom skretanja udesno proklizao na središnju prometnu traku i u kočenju prednjim dijelom vozila naletio na prednji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljao 19-godišnji vozač.

Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 26-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,57 promila i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 23. prosinca 2023. oko 5.15 sati u mjestu Novi Mihaljevci, 25-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika i udario u betonski temelj i metalnu ogradu nakon čega je nastavio kretanje te udario u klizna vrata i metalnu ogradu.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.
   

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu