Search
Close this search box.

U PROMETU Policija tijekom vikenda evidentirala 38 prekršaja – za volanom pijani vozači i recidivisti, slijetanja automobila s kolnika, ozlijeđeni…

Prijavio krađu mobitela
U nedjelju 24. rujna 2022., policijskim službenicima je prijavio 25-godišnjak da mu je dana 24. rujna u večernjim satima u mjestu Emovački Lug u šatoru, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „iPhone“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pijan upravljao vozilom, a prilikom postupanja vrijeđao policijske službenike
U subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, a kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. 58-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometu zatečeni višestruki počinitelji prometnih prekršaja
U subotu 24. rujna 2022. oko 23.45 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.
U nedjelju 25. rujna 2022. oko 19.45 sati u mjestu Prekopakra, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola nevažeća (poništena) zbog negativnih bodova upravljao 26-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 26-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

Uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika
U petak 23. rujna 2022. oko 9.40 sati između mjesta Jakšić i Ovčare, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika u kanal te udario u betonski propust zemljanog ulaza na livadu u vlasništvu 77-godišnjaka. Vozaču je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Pod utjecajem alkohola od 2,14 promila upravljao vozilom, sletio s kolnika pa pobjegao
U ponedjeljak 26. rujna 2022. oko 0.30 sati u mjestu Badljevina u Ulici kralja Tomislava, 37.godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila upravljao osobnim automobilom marke „Dacia“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je kotačima zahvatio putnu bankinu i sletio s kolnika te udario u metalni stup prometnog znaka. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe
U subotu 24. rujna 2022. oko 12.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječka i Šokačka, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Dacia“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, a kojim je nepropisnom brzinom upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 46-godišnjak kao i 17-godišnji putnik iz „BMW“-a, dok je 76-godišnjak teško. Protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U nedjelju 25. rujna 2022. oko 2.40 sati u mjestu Vilić Selo, 19-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i udario u smjerokazni stupić nakon čega je nastavio vožnju po putnoj bankini i kanalu te prednjim dijelom vozila udario u zemljani propust za vodu, a potom u betonski stup. Nakon udara u betonski stup došlo je do udara u metalnu ogradu te rotiranja vozila i udara u drveni grm. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila u Požegi u Zrinskoj ulici te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II te u mjestu Kusonje.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 38 prekršaja, od čega ističemo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak, a koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku ni prometnu dozvolu. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.600,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano