Search
Close this search box.

U PROMETU TIJEKOM VIKENDA Policija je evidentirala 43 prekršaja, najveći broj se odnosio na nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja

Prometna problematika

U nedjelju 6. kolovoza 2023. oko 19 sati u mjestu Donji Emovci, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izlaskom iz zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i sletio vozilom u putni kanal. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je  ukupno 43 prekršaja, od čega izdvajamo  sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 4. kolovoza 2023. oko 18.15 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, gdje je 20-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljala osobnim automobilom i skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozačici je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.580,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano