Search
Close this search box.

U PROMETU Uhićena recidivistica, teško ozlijeđen 73-godišnjak…

Anonimni građanin policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu

U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu.

Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Policijska uprava požeško-slavonska zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo te napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Također je važno naglasiti da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

U prometu zatečena recidivistica

U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 12.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljala 44-godišnjakinja, a za koju je utvrđeno da je recidivistica u činjenju prometnih prekršaja.

Ona je uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv nje slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila

U utorak 22. kolovoza 2023. oko ponoći u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,79 promila upravljao 28-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 28-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U slijetanju osobnog automobila teško ozlijeđen 73-godišnjak

U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 10.30 sati u mjestu Veliki Bilač, 73-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je vozilom na putnu bankinu nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u stablo.

U prometnoj nesreći 73-godišnjak je teško ozlijeđen.

Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Pod utjecajem alkohola od 1,61 promil skrivio prometnu nesreću
U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 56-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao teretnim automobilom, uključivao se u promet s neobilježenom parkirališnog prostora vožnjom unazad, a da nije propustio osobni automobil marke „Opel“, a kojim je upravljala 37-godišnjakinja.

Tom prilikom došlo je do udara zadnjeg dijela teretnog automobila u desni prednji branik osobnog automobila.

Protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano