Search
Close this search box.

U PROTEKLA 24 SATA Dvojica alkoholiziranih vozača udarili u stup javne rasvjete, trećem je privremeno oduzeto vozilo….


Vozači pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

U subotu 11. svibnja 2024. oko 5.40 sati u Požegi na raskrižju ulica kralja Krešimira i Zrinske, 22-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, sletio je s kolnika te udario u zemljanu površinu i stup javne rasvjete.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 20.40 sati u mjestu Velika, 47-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prednjim dijelom vozila udario u stup javne rasvjete. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,23 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pronašli i dragovoljno predali streljivo

U subotu 11. svibnja 2024. u mjestu Prekopakra, 26-godišnjak je prilikom iskapanja s bagerom u dvorištu pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao 2800 komada streljiva.

Istoga dana, u mjestu Vidovci, 67-godišnjakinja je prilikom čišćenja dvorišta pronašla i dragovoljno predala topničko streljivo. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Požar

U subotu 11. svibnja 2024. oko 19 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava, nisko raslinje i divlji deponij. U požaru nije nastala materijalna šteta.

U prometu zatečen recidivist-privremeno mu oduzeto vozilo

U nedjelju 12. svibnja 2024. oko 1.30 sati u Požegi u Županijskoj ulici, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil kojim je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao 23-godišnji vozač. Nadalje je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.
 

Pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravljao osobnim automobilom

U nedjelju 12. svibnja 2024. oko 3.05 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske, policijski službenici su u prometu zatekli vozača starosti 38 godina koji je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Izvor: PU pozesko-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega