Najčitanije

 • Fotogalerije

  U PROTEKLA 24 SATA U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

  Dragovoljno predao 552 komada streljiva
  I dalje je u tijeku akcija “Manje oružja-manje tragedija”

  U subotu 24. rujna 2022. na području Pakraca, 71-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne prostorije pronašao 552 komada raznog streljiva, a koje je dragovoljno predao policijskim službenicima. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

  Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir
  Protiv 24-godišnjaka slijedi optužni prijedlog

  U subotu 24. rujna 2022. oko 23.30 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 24-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,27 promila narušavao javni red i mir. Budući da je postojala opasnost da će  nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Pijan upravljao vozilom, a prilikom postupanja vrijeđao policijske službenike
  Protiv 58-godišnjaka slijedi optužni prijedlog

  U subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, a kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

  Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. 58-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  U prometu zatečen višestruki počinitelj prometnih prekršaja
  21-godišnjaku je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao

  U subotu 24. rujna 2022. oko 23.45 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

  Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

  U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe
  Dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

  U subotu 24. rujna 2022. oko 12.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Osječka i Šokačka, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Dacia“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, a kojim je nepropisnom brzinom upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 46-godišnjak kao i 17-godišnji putnik iz „BMW“-a, dok je 76-godišnjak teško. Protiv oba vozača slijedi  prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  U nedjelju 25. rujna 2022. oko 2.40 sati u mjestu Vilić Selo, 19-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i udario u smjerokazni stupić nakon čega je nastavio vožnju po putnoj bankini i kanalu te prednjim dijelom vozila udario u zemljani propust za vodu, a potom u betonski stup. Nakon udara u betonski stup došlo je do udara  u metalnu ogradu te rotiranja vozila i udara u drveni grm. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  Izvor: PU požeško-slavonska
  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije