Najčitanije

 • Fotogalerije

  U REDOVNOJ AKCIJI POJAČANE KONTROLE PROMETA Policija evidentirala 85 prekršaja – čak 50 se odnosilo na nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja!

  Rezultati pojačanih mjera u prometu
  Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
  Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
  Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 26. studenoga 2022. oko 22 sata u mjestu Prekopakra, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,64 promila upravljao 43-godišnjak.
  Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

  Izvor: PU požeško-slavonska

  Foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije