Search
Close this search box.

U SJEĆANJE NA VRO „BLJESAK” Gradonačelnik Glavić – „ Dan je to kada se s ponosom prisjećamo  ostvarenja sanjane slobode u ovom dijelu Lijepe naše”

   Na današnji dan se s posebnim pijetetom prema žrtvi koju su podnijeli hrvatski branitelji prisjećamo Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ kojom je 1995. godine oslobođena zapadna Slavonija. Dan je to kada se s ponosom prisjećamo  ostvarenja sanjane slobode u ovom dijelu Lijepe naše, ali i dan kada se s tugom i bolom sjećamo poginulih i ranjenih hrvatskih braniteljica i branitelja, pripadnika Hrvatske vojske i policije koji su svoj život i zdravlje utkali u temelje suverene i suvremene europske Hrvatske.
    Poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji i sudionici vojno-redarstvene operacije Bljesak, poštovani pripadnici Hrvatske vojske te svi ostali sudionici Domovinskog rata, hvala vam na nesebičnoj žrtvi koju ste podnijeli u obrani i oslobađanju jedine nam domovine.
 Vašim djelima stvorena domovina temelj je na kojemu gradimo i jačamo moderno društvo u duhu domoljublja i ljubavi.
   Svim živućim sudionicima operacije čestitam 29. obljetnicu, a svim poginulim i umrlim sudionicima neka je vječna hvala i slava! 
   dr.sc. Željko Glavić

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega