Search
Close this search box.

U SKLOPU MEĐUNARODNOG KONJIČKOG TURNIRA U PLETERNICI ODRŽANA „NOĆNA PARTY VOŽNJA” Obitelj Medvidović ‘pomela’ konkurenciju!

U sklopu Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici sinoć je održana ‘Noćna party vožnja’. Riječ je o jedinstvenoj noćnoj vožnji dvoprega, koja ima za cilj kako pokazati vještinu vozača dvoprega tako i zabaviti posjetitelje na pomalo šaljiv način. Naime, vozač dvoprega na startu u jednu ruku uzima čašu vina a drugom rukom ‘upravlja’ konjima dok polako prolaze između čunjeva, kako se vino ne bi prolilo. Naravno, čunjevi se ne smiju srušiti, a vino se ne smije popiti jer sve to donosi kaznene bodove. Nakon što se prošlo između nekoliko čunjeva, čaša se ostavlja na stolu i tada kreće brža vožnja između čunjeva. U jednom trenutku vožnja se prekida a suvozač nastavlja vožnju između čunjeva – biciklom! Kad se biciklom prođu svi predviđeni čunjevi, suvozač ostavlja bicikl, prihvaća se nogometne lopte i mora zabiti gol. Tu je kraj vožnje s tim da se, naravno, neprestano mjeri vrijeme i dodaju negativni bodovi za razne ‘greške’.
U ovom revijalnom natjecanju sudjelovali su uglavnom domaći vozači dvoprega te jedan Rumunj. Najboljima su se pokazali članovi poznate obitelji konjogojaca iz Sikirevaca – Medvidović, koji su doslovno ‘pomeli’ konkurenciju. Otac Antun, svojedobno nazvan ‘slavonski Schumacher’, bio je najbolj,i dok je njegova kći Lorena zauzela drugo mjesto. Obraz domaćina osvjetlao je Stjepan Matijević koji je osvojio treće mjesto. Pehare, ali i ponešto eura – 400 za prvo mjesto, 300 za drugo i 200 za treće mjesto – najboljima su uručili županica Antonija Jozić i direktor Konjičkog turnira Domagoj Katić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano