Search
Close this search box.

U SKLOPU PROJEKTA „SIGURAN LOV” Održana edukacija za lovce

Jučer je u Jakšiću, u prostorijama lovačkog društva „Seljak“, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Siguran lov“, održana edukacija za lovce koji su partnerski proveli Lovačko društvo Seljak Jakšić, Općina Jakšić, PU osječko-baranjska i PU požeško-slavonska.

Prisutne je na početku pozdravio, zahvalio na organizaciji domaćinima, te lovcima na dolasku i sa svrhom i ciljevima projekta upoznao policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević, nakon kojeg su prisutne pozdravili i obratili im se načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, predsjednik Lovačkog društva Seljak Jakšić Mario Hak, i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović.

Navedena edukacije obuhvatila je tri tematske cjeline:


1. Ozljede od vatrenog oružja, karakteristike i prva pomoć, koju je prisutnim lovcima i gostima prezentirao dr. med. Ante Vitalia, obuhvativši u sklopu istoga i balistiku rana, odnosno učinak projektila na čovjekovo tijelo. U istoj tematskoj cjelini prisutnima su se obratili Raguž MarkoNikica Razumović, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, koji su ukazali na značaj i ulogu hitne medicinske pomoći.


2. Uvjeti za držanje, nošenje i sigurno rukovanje vatrenim oružjem, te kaznena i prekršajna odgovornost u slučaju kršenja pojedinih odredbi, koju su prisutnima prezentirali policijski službenik PU osječko-baranjske Marko Marić i policijski službenik PU požeško-slavonske Ante Bajić i tom prilikom ukazali na brojna zakonska i pod zakonska rješenja koja reguliraju sudjelovanje u lovu, te prenijeli preporuke za samo zaštitna ponašanja.


3. Aktualna kretanja zakonodavstva vezana za lovstvo, u sklopu koje je dopredsjednik Županijskog lovačkog saveza  Denis Milošević prisutne upoznao s dokumentacijom i uvjetima za sudjelovanje u lovu, te pojedinim izmjenama zakonskih i pod zakonskih akata u posljednje vrijeme vezanim za lov, te kako postupati u praksi prilikom izdavanja dopuštenja za lov, njihova evidentiranja, te općenito vezano za lov.

Na kraju su podijeljene zahvalnice i uručeni reflektirajući prsluci lovcima koji će doprinijeti većoj sigurnosti u lovu.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano