Search
Close this search box.

U SUBOTU I NEDJELJU U POŽEGI Dva velika plesna natjecanja – “Cro Dance Challenge” i “Dance World Cup”

U subotu i nedjelju Požega će biti domaćin dva velika plesna natjecanja, najveća do sada, “Cro Dance Challenge” i “Dance World Cup”. Očekuje se dolazao oko 1100 plesača iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Pod pokroviteljstvom Grada Požege i njegove Turističke zajednice, natjecanja organizira Plesni studio Marine Mihelčić pa je ona, zajedno sa svojom suradnicom Natašom Ledić, novinarima i najavila natjecanja.
“Dance World Cup” je prestižno natjecanje, ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za DWC Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Pragu i na koje uvijek dolaze najbolji svjetski plesači. – Naše natjecanje okuplja neke od najrenomiranijih plesnih stručnjaka iz cijelog svijeta. Suci će nepristrano ocjenjivati vaše izvedbe, pružajući konstruktivne povratne informacije i ocjenjujući kvalitetu vašeg plesa na profesionalnoj razini. Pobjednici ovog natjecanja ne samo da će ponijeti titulu najboljeg, već će također dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na najvećem svjetskom plesnom natjecanju – istakla je M.Mihelčić. Ovo natjecanje, dodala je, predstavlja ključnu stepenicu prema najvećem svjetskom plesnom spektaklu. Natjecanje ističe vrhunsku kvalitetu plesa ali naglašava i važnost stručnih sudaca i jedinstvenih prednosti koje pruža prolazak na svjetsko natjecanje, takozvanu olimpijadu plesa u Pragu. Na ovo kvalifikacijsko natjecanje u Požegu doći će plesači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije. Sudci će biti naš Marko Ciboci te Colin Stanier i Adam Scown iz Engleske.
Drugo natjecanje, “Cro Dance Challenge”, prilika je za sve plesače koji još uvijek ‘grade karijeru’ u svijetu plesa. U Požegu je najavljen dolazak plesača Nove Gradiške, Osijeka, Zagreba, Rijeke, Pakraca, Lipika, Pleternice, Voćina, Nove Kapele, Jakšića, Brestovca, Kaptola, Kutjeva, Samobora, Đakova, Kraljevice, Mostara, Celja i, naravno, Požege.
Na “Dance World Cup”, najavila je Marina Mihelčić, nastupit će tridesetak najboljih iz njenog Studija, dok će se na “Cro Dance Challenge” okušati svi. I ona i Nataša Ledić pozvali su građane da dođ uživati u plesu, uz podsjetnik kako je ulaz besplatan.
Oba natjecanja će se održati u Sportskoj dvorani Tomislava Pirca s početkom u 11 sati

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi