Search
Close this search box.

U TIJEKU JE 24-SATNA AKCIJA POLICIJE Vozači, oprez – pojačano se nadzire brzina!

Policija danas provodi novu akciju pojačane kontrole prometa a na jednom od kontrolnih punktova s njima su bili i novinari.
– Danas se na području cijele RH, pa tako i na području naše Policijske uprave, provodi 24-satni kontinuirani pojačani nadzor brzine. U ovoj akciji su sudjelovali i građani koji su predlagali lokacije koje su smatrali ugroženima. U akciju je uključen maksimalni raspoloživi broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa. Također, prekršaj brzine utvrđivat će se fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila. Brzina je uz alkohol, pojas i mobitel, jedna od četiri glavne ubojice u prometu.
Što se tiče podataka na nivou naše Policijske uprave, u protekloj godini zabilježili smo ukupno 533 prometne nesreće od čega se njih 113 odnosilo na brzinu. U tim prometnim nesrećama ukupno je stradalo 48 osoba, 25 je lakše ozlijeđeno, 11 teško i 2 osobe su smrtno stradale. U prva dva mjeseca ove godine na području naše Policijske uprave evidentirano je ukupno 70 prometnih nesreća od čega se njih 16 odnosilo na brzinu i u tim nesrećama je 9 osoba lakše ozlijeđeno. Što se tiče broja procesuiranih prometnih prekršaja, u protekloj godini evidentirano ih je ukupno 15 085, od toga se njih 8536 odnosilo na brzinu dok je u prva dva mjeseca ove godine procesuirano 2480 prekršaja od čega se 1384 odnose na brzinu. Ovom prilikom pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti ali i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu – rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Foto i ton: D.Oroz
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano