Search
Close this search box.

U TJEDNU PSIHOLOGIJE Održana druga edukacija PoMoZi Da u Požeško – slavonskoj županiji

U prostoru Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije od 21. – 23.2.2024. godine održala se druga trodnevna edukacija napredne razine programa zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih (PoMoZi Da) na području Požeško- slavonske županije.
Napredna razina je praktična i iskustvena nadogradnja i integracija teorijskoga znanja usvojenoga u sklopu osnovne razine putem digitalnih platformi Agencije za odgoj i obrazovanje, radioničkog je tipa usmjerena na usvajanje vještina psihološke prve pomoći, a ciljevi edukacije su pomoći odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim i srednjim školama da budu osobe od povjerenja i podrške i da, kada je to potrebno, na primjeren način upute učenike na traženje pomoći, kao i doprinijeti stvaranju podržavajuće školske okoline u kojoj su odrasli važan dio očuvanja i zaštite mentalnog zdravlja učenika i učenica.
Nositelj edukacije je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz financijsku podršku UNICEF-a, a provodi je županijski voditeljski tim psihologinje Ana Matković i Nikolina Bodolović.
Polaznici edukacije su učitelji, nastavnici i stručni suradnici iz katoličkih škola Požeške biskupije. Osnaženima u komunikacijskim vještinama i usmjerenostima na odnose u primjerenijem pristupanju problematici mentalnog zdravlja kod djece i mladih djelatnicima katoličkih škola ova edukacija će doprinijeti u njihovoj misiji nastojanja u izgradnji cjelovitih osoba.


Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi