Search
Close this search box.

U VELIKOJ I JAKŠIĆU Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup izvrsnim kvalifikacijskim turnirima započeo u Požeško slavonskoj županiji

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa započeli su i Požeško-slavonskoj županiji, a Velika i Jakšić bili su domaćini prvih kvalifikacijskih turnira. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman na županijsko finale, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.
Sportska dvorana OŠ Ivan Goran Kovačić u Velikoj ugostila je utakmice u muškoj konkurenciji 2008. godište i mlađe, a najbolja ekipa je 7.a. U istoj kategoriji natjecali su se i mladi nogometaši iz Jakšića, a pobjedu je izborila ekipa Vatreni. Kvalifikacijski turniri za Požeško-slavonsku županiju održat će se još i u Pleternici, Kaptolu, Požegi i Trenkovu.
Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se, potpuno besplatno, prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a u ovogodišnjoj kampanji sudjelovalo je 35.000 djece i mladih.
Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.
Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.
Plazma Sportske igre mladih posjetit će Poreč s Telemach Danom sporta 27. ožujka, kada će porečka riva postati središte sporta i veselja, a na natjecanjima u graničaru sudjelovat će sve osnovne škole.
Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca – Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Izvor: Matea Kekez

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi