Search
Close this search box.

U VELIKOJ ODRŽANO 26.HERCEGOVAČKO SILO Uručene zahvalnice za dugogodišnji rad u Udruzi „Herceg Stjepan” a prihod od tombole doniran Odjelu pedijatrije bolnice u Požegi

Hercegovačka zavičajna udruga „Herceg Stjepan” bila je organizator 26. Hercegovačkog sila koje je sinoć održano u Velikoj. U dvorani Avia okupilo se oko 450 Hercegovaca i njihovih prijatelja iz Požeštine, ali i drugih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Kao gosti došli su, među ostalim, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, saborski zastupnik Nikola Mažar, državni tajnik Domagoj Mikulić, ravnatelji uprava Ivan Bota i Luka Čirko, predstavnici nekoliko zavičajnih udruga te gosti iz Kupresa. Posebna ‘atrakcija’ bio je poznati pršutar Drago Pletikosa iz Miljevaca u drniškom kraju, koji godišnje proizvede 12 000 pršuta – jednim od njih počastio je i prisutne na Silu.
U ime organizatora prisutne je pozdravio predsjednik udruge „Herceg Stjepan” Vlado Boban. – Ova večer, osim zabave i druženja, ima kao i prošle godine svoj humanitarni karakter. Imamo kroz tombulu prikupljanje sredstava za Opću županijsku bolnicu, Odjel pedijatrije gdje ćemo se uključiti u kupnju dijela opreme koji je tamo neophodno potreban – naglasio je V.Boban.

Županica Antonija Jozić je podsjetila kako je Slavonija kroz prošlost prihvatila ljude iz raznih krajeva a koji su potom svojim marljivim radom dali doprinos njenom razvoju. – Drago mi je da ste došli ovdje večeras iz svih krajeva, tako pokazujete zajedništvo – naglasila je županica, dodavši kako će Udruga „Herceg Stjepan” za svoj rad dobiti županijsku nagradu. A za dugogodišnji rad u druzi sinoć su uručene dvije zahvalnice – primili su ih Pleterničani Radoslav Vukoja i Marinko Markota.
Molitvu prije večere predvodio je velički župnik Dražen Akmačić,a za dobro raspoloženje prisutnih na Hercegovačkom silu brinuli su se gangaši iz Gruda i požeški sastav Nevera band.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega