Search
Close this search box.

U VELIKOJ Pijanom vozaču prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000 kuna

Policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja Lipika, koji je uporabom plinskog revolvera lakše ozlijedio 18-godišnjaka. Proteklog vikenda intervenirali su zbog narušavanja javnog reda i mira u Pakracu, požara na radnom stroju u Gornjim Gučanima, na otvorenom prostoru u Čaglinu, Oljasima, Požegi, Brodskom Drenovcu Milivojevcima i Bratuljevcima, kod Gradskih Vrhovaca, te u zatvorenom prostoru u Požegi. Policija je intervenirala i zbog prometnu nesreće koju je izazvala u Pakracu vozačica pod utjecajem alkohola, a tijekom kontrole prometa u Velikoj zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,07 promila upravljao 33-godišnjak. I protekli vikend, sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, policija je provela mjere pojačanog nadzora prometa.

30-godišnjak uporabom plinskog revolvera lakše ozlijedio 18-godišnjaka

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika kojeg se sumnjiči da je dana 18. ožujka 2022. iza ponoći u Pakracu u Bolničkoj ulici,  ispred ugostiteljskog objekta počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda u pokušaju“. Naime, on je uporabom plinskog revolvera lakše ozlijedio 18-godišnjaka. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražen je ugostiteljski objekt i prostor u sklopu objekta gdje neprijavljeno boravi 30-godišnjak, prilikom čega je pronađen plinski revolver sa 14 spremnika plina, 418 plastičnih kuglica, dva spremnika za navedeni revolver te oko 70 grama cannabis marihuane. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku. Protiv njega također slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a uručen mu je i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prebivalištu.

Iz šume otuđena stabla

U razdoblju od 1. veljače do 18. ožujka u Pakracu u Psunjskoj ulici u šumskom predjelu nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i trešnje u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati počinitelj usmrtio jelena pa mu odrezao rogove

U razdoblju 17./18. ožujka 2022. u blizini mjesta Podsreće, nepoznati počinitelj (ili više njih) je vatrenim oružjem usmrtio jelena te mu odrezao rogove. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Protuzakoniti lov i ribolov“.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U nedjelju 20. ožujka oko 2.05 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici ispred ugostiteljskog objekta,19-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,06 promila tjelesno napao 20-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 19-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Otkriven uzrok požara na radnom stroju

U četvrtak 17. ožujka  oko 20.25 sati u mjestu Gornji Gučani u dvorištu, uslijed kratkog spoja na elektroinstalacijama u predjelu akumulatora, došlo je do požara na radnom stroju u vlasništvu 41-godišnjaka. Tom prilikom je u potpunosti izgorjela kabina vozača i prostor motora te su nagorjela hidraulična crijeva.

Požari na otvorenom prostoru

U petak 18. ožujka oko 14.40 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava na neutvrđeni način je došlo do požara na neobrađenom poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu 82-godišnjakinje prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 17.30 sati u mjestu Oljasi 67-godišnjakinja je na neobrađenoj površini zapalila nisko raslinje i suhu travu, a da nije poduzela mjere da se požar ne proširi. Protiv 67-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

U subotu 19. ožujka  oko 12 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, došlo je do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje te razni odbačeni otpad.

Nešto kasnije, oko 12.35 sati u mjestu Brodski Drenovac na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenim livadama u vlasništvu  57-godišnjaka i 58-godišnjaka  te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

U nedjelju 20. ožujka 2022. oko 11.15 sati u Požegi  u Ulici Pod gradom u garaži, 54-godišnjak je na plinskom kuhalu kuhao ručak koji je ostavio bez nadzora. Tom prilikom došlo je do prenošenja vatre s plinske rešetke na drveni zid i drvene grede te limeni krov. U požaru su opožarene grede i daske.

Istoga dana, oko 16.40 sati na relaciji Gradski Vrhovci-Crkveni Vrhovci, u blizini skretanja za mjesto Škrabutnik došlo je do požara na površini od oko 10 hektara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Također je tijekom dana došlo do dva požara u mjestima Milivojevci i Bratuljevci u kojima je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Pronašao eksplozivno sredstvo

U subotu 19. ožujka  oko 17 sati u mjestu Brodski Drenovac 65-godišnjak je na oranici pronašao topovski udar. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,07 promila

U nedjelju 20. ožujka oko 2.10 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,07 promila upravljao 33-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 33-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivila prometnu nesreću

U nedjelju 20. ožujka oko 2.20 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici na neobilježenom parkiralištu, 32-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u od 1,46 promila upravljala osobnim automobilom marke „Suzuki“ daruvarskih registarskih oznaka, obilazila je osobni automobil marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka, koji je prethodno propisno zaustavio 31-godišnjak, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara i struganja s cijelom desnom bočnom stranom „Suzukija“ u zadnji desni blatobran i odbojnik „Škode“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 32-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Njemačkoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno, i protekli vikend, sa ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 93 prekršaja, od čega ističemo sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 69 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 20. ožujka 2022. oko 02.10 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 33-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,07 promila  upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 33-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega