Search
Close this search box.

U VOJARNI 123.BRIGADE Prisegnulo 53-oje ročnika te troje vrhunskih sportaša

U vojarni 123.brigade danas je održana prisega 38.naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Prisegnulo je 53 ročnika, 39 muškaraca i 14 žena, te troje vrhunskih sportaša.
Ministar obrane Mario Banožić tim povodom im je uputio slijedeću čestitku:

„Drage ročnice i ročnici,
od srca vam čestitam na današnjoj prisezi kojom ste dokazali svoju predanost i odanost domovini.
Hvala vam što ste upravo Hrvatsku vojsku prepoznali kao neodvojiv dio hrvatskog nacionalnog identiteta!
Vaša odluka za odlazak na dragovoljno vojno osposobljavanje, uvjeren sam, prvenstveno je motivirana velikom ljubavi prema vlastitoj domovini.
Međutim, uvjeren sam kako imate i veliku želju da vaša svakodnevica bude zanimljiva, uzbudljiva i na koncu, da vam pruža mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja.
Provođenjem projekata modernizacije sposobnosti Hrvatske vojske, naše oružane snage opremamo suvremenim tehnologijama i stvaramo poslodavca koji odgovara na sve potrebe mladih ljudi.
Upravo u mladim ljudima vidimo ključnu snagu i motivaciju za daljnje unapređenje našeg obrambenog sustava jer vjerujemo kako ga mladi ljudi, svojim promišljanjima i vizijama, mogu značajno unaprijediti i ojačati.
Pozivam vas da svoj put nastavite u Hrvatskoj vojsci te da ju u nadolazećem razdoblju zajedno osnažujemo i razvijamo.
Dobro nam došli!“

Od početka uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008.godine do danas obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju završilo je 10 914 ročnika od toga 9356 muškaraca i 1558 žena.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano