Search
Close this search box.

U ZAGREBU ODRŽANA 10.”ŠOKAČKA RAPSODIJA” Sudjelovali i članovi KUD-a „Šijaci” iz Biškupaca

Više od stotinu tamburaša „Šokačke rapsodije“ ponovno je ispunilo veliku koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, a između ostalih, ovogodišnjem susretu s bogatom kulturnom tradicijom Slavonije, Baranje i Srijema prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha.
Ukupno 125 tamburaških virtuoza i njihovi gosti: Amira Medunjanin, Vlatka Kopić-Tena, Dino Jelusić i Mirko Švenda-Žiga, brojnoj publici pripremili su nezaboravnu tamburašku večer. Koncert je započeo pjesmom „Slavonijo, najljepša zemlja si ti“, a završio s „Kad tambure zašute“, spletom pjesama u sjećanje na legendarnog Stipu Bogutovca. Puna dva sata publika je imala priliku uživati u izvedbama orkestra i gostiju koji su i za ovogodišnji koncert imali višemjesečne pripreme, a kako bi 125 tamburaša zvučalo kao jedno pobrinuli su se slavonski dirigenti Damir Butković i Marko Sesar, kojima se i ove godine priključio Alan Bjelinski.
Jedni od najboljih hrvatskih tamburaša pokazali su svoju veliku ljubav prema tradicijskom instrumentu, ali i vjeru u to da je tamburi mjesto na hrvatskoj suvremenoj glazbenoj sceni, a pristigli su iz Subotice, Srijemske Mitrovice, Županje, Osijeka, Đakova, Semeljaca, Požege, Slavonskog Broda, Vrbovca, Varaždina i drugih mjesta, sve do Brinja, a uz njih je tradicionalno kao i svake godine do sada pristiglo i gotovo dvije stotine folkloraša iz četiriju slavonskih županija.
I KUD Šijaci – Biškupci sudjelovao je na 10. Šokačkoj rapodiji. Prije koncerta KUD Šijaci nastupio je na kratkom programu ispred Koncertne dvorane Lisinski gdje se okupilo više od stotinu ljudi. Nekoliko članova KUD-a Šijaci sudjelovalo je i na samom koncertu, dok su ostali članovi imali priliku uživati u prekrasnim zvucima tamburice.
Napomenimo i da je nekoliko tamburaša, od 125 koji su sudjelovali na Šokačkoj rapsodiji s područja naše općine.

Izvor: pszupanija.hr/ Općina Velika

 


Vezano
Vezano