Search
Close this search box.

U ZVEČEVAČKOM PARKU Nakon dvogodišnje stanke ponovo se slave „Bljesak” i Međunarodni praznik rada!

Pucanj iz topa Gradske straže Požega označio je početak kuhanja čobanca – nakon dvije godine stanke zbog epidemije koronavirusa Zvečevačkim parkom ponovo se šire miris ove delicije i zvuci tamburice. Pokrovitelj manifestacije je Grad Požega pa ju je službeno otvorio gradonačelnik dr.sc.Željko Glavić.
– Svojim umijećem kuhanja pomažete da današnji dan proslavimo na primjeren način. Danas se spominjemo dva događaja. Jedan je sjećanje na vojno-redarstvenu akciju „Bljesak“ kad je na današnji dan prije 27 godina započela akcija kojom je oslobođena Zapadna Slavonija od okupacije te se ovim putem zahvaljujem i svim braniteljima koju su s danas nama i sudjelovali su u akciji.
Drugi povod je Praznik rada, dan kad slavimo rad i sv. Josipa radnika, kad se okupljamo odajući poštovanje jednom od temeljnih prava i obveza čovjeka, a to je rad – istakao je gradonačelnik.
Umijeće u kuhanju čobanca pokazat će 30 natjecatelja a tko će biti najbolji, još stignete saznati na licu mjesta jer će proglašenje biti oko 15 sati. Do tada će se svi posjetitelji moći zabaviti uz TS Zlatna dolina a i ponešto kupiti jer su u park došli razni proizvođači sa svojim proizvodima.
Kažimo još kako je sponzor „Požeškog kotlića” županijski Lovački savez čiji će članovi pripremiti besplatni čobanac za posjetitelje.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano