Search
Close this search box.

UČENIČKE ZADRUGE Učitelji na radionici „Keramika za početnike”

Održan je redovni sastanak županijske Podružnice Hrvatske udruge učeničkih zadruga a u sklopu kojega je održana i zanimljiva radionica „Keramika za početnike”. Domaćin skupa je bio Učenički dom Srednje škole Pakrac a. Zbog velikog interesa, sve se odvijalo tijekom dva dana. Evo što je o sastanku Podružnice napisala njena voditeljica Sanja Grbeš.


„U svrhu približavanja i upoznavanja učitelja i učiteljica s radom učeničkih zadruga na području naše županije Podružnica HUUZ-a Požeško – slavonske županije odlučila je planirani sastanak učiniti sastankom otvorenog tipa. Na sastanku su mogli sudjelovati i učitelji koji su pokazali interes za upoznavanjem s načinom na koji zadruge svojim radionicama i cjelokupnim djelovanjem usmjeravaju zainteresirane učenike u izboru obrazovnih mogućnosti i zanimanja koja su vezana za poljoprivredu, selo, ruralni razvoj, obrt i druge djelatnosti.
Na sastanku su odlučeni i dogovoreni kriteriji vrednovanja rada zadruga za izbor predstavnika na ovogodišnjoj Državnoj smotri. Potvrđen je datum 7. Županijske smotre učeničkih zadruga Požeško – slavonske županije, a smotra će se održati 5. svibnja. Sve zadruge ugostit će Katolička osnovna škola u Požegi.


Nakon uvodne riječi voditeljice i odrađenog dnevnog reda domaćini sastanka predstavili su svoju školu, Srednju školu Pakrac i svoju učeničku zadrugu Srednja škola Pakrac. Nakon formalnog dijela sastanka održana je zanimljiva radionica Keramika za početnike pod vodstvom gospođe Branke Marić dipl. pedagog. Učitelji su imali priliku naučiti početne korake oblikovanja gline, kako izraditi razne ukrasno uporabne predmete, te kako izgledaju i rade peći za keramiku.
Budući da je izrada keramike i predmeta od keramike proces koji zahtjeva određeni vremenski period, drugi dio obuke učitelji će nastavit u mjesecu travnju, gdje će naučiti kako oslikati svoje predmete i obojiti ih završnom glazurom.


Nadamo se da će dobiveno znanje našim učiteljima pomoći da svoje spoznaje prenesu svojim učenicima. Zahvaljujemo se našim domaćinima i Hrvatskoj udruzi učeničkog zadrugarstva na srdačnom dočeku, strpljivosti i tečaju keramike.”

Izvor: Sanja Grbeš
Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje