Search
Close this search box.

UDRUGA „ALUMNI FTRR” Međunarodna suradnja u sklopu Erasmusa

Područje djelovanja udruge Alumni “FTRR” te njezin cilj je  poticanje veza i suradnje Fakulteta i drugih visokih učilišta u zemlji i inozemstvu, kao i mobilnosti studenata i nastavnika. Navedenim aktivnosti promiče se ugled Fakulteta u zemljama Europe i svijeta. U okviru Erasmus međunarodnog tjedna učenja i usavršavanja predstavnici udruge Zdravko Matičević i predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat sastali su se s kolegama s inozemnih partnerskih institucija te su iskoristili priliku da razmjene iskustava i prezentiraju aktivnosti udruge te mogućnosti studiranja u Požegi.

U konstruktivnom i prijateljskom druženju došlo je do zajedničkih zaključaka te mogućnosti suradnje u budućnosti. Tom prilikom svi nazočni mogli su degustirati pića i hranu iz zemalja sudionika Erasmusa. Na sastanku su sudjelovali profesori iz  1. Albanije- University “Ismail Qemali” of Vlore – Grigor Dede, MScArben Hysi, PhD, Ilirjan Lipi, PhD, Florian Miti, PhD, 2.Azerbajdžana- Baku Eurasian University: Aynura Humbatova, PhD, Zhala Ismayilova, 3.Bosna i Hercegovina University of Mostar: Ivan Spužević, PhD, 4. Gruzije, Iakob Gogebashvili Telavi State University: Ketevan Shashviashvili, PhD, 5. Moldavije, Free International University of Moldova: Tatiana Spataru, PhD, 6. Ukrajine, Odessa State Academy of Civil Engineering and Architecture: Iryna Azhaman, PhD, Anastasiia Pandas, PhD i 7. Tanzanije, University of Dar es Salaam: Augustina Alexander, PhD, David Muya, LL.B (bachelor). Hrana  i piće su pripremani u kuhinji Studentskog doma u Požegi a posluživali su je studentice enogastronomije Lorena Topalović, Nikolina Stipanović i Sara Mesić pod budnim okom Domagoja Prše ravnatelja požeškog Studentskog centra.

Predavanja i promocije su održane uz nazočnost dekana Borislava Miličevića, prodekana Berislava Andrlića i Verice Budimir, Erasmus koordinatorice Ivane Mikić i Marka Šostara, predsjednika Povjerenstva za znanstveni i stručni rad. Tijekom cijelog tjedna profesori će održavati predavanja za studente fakulteta iz područja ekonomije, turizma i informatike, te sudjelovati u turističkim obilascima grada Požege i okolice. Projekt je financiran od strane Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Izvor: Predsjednik Udruge ALUMNI FTRR:  Bruno Horvat mag.oec

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…