Search
Close this search box.

UDRUGA „ALUMNI FTRR” Promocija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja  na gastro manifestacijama “Fišijadi” i “Grill Slavonica”

Udruga ALUMNI “FTRR”-a, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Vinum Academicum d.o.o. i Studentski centar u Požegi organizirali su u sklopu eno-gastro manifestacija “Fišijade u Požegi” i “Grill Slavonice” koje su se održale u Gradskom parku kraj Orljave tijekom dva dana u sklopu glazbenog festivala “Zlatnih žica Slavonije” promociju i prezentaciju Fakulteta te Akademskih vina Zlatne doline. Uz degustaciju vrhunskih vina svi posjetitelji su mogli kušati fiš paprikaš napravljen po slavonskoj recepturi te vrhunski roštilj od strane studenta Fakulteta koji se sljubljivao u jednu idiličnu te vrhunsku harmoniju. Sve svoje teoretske i stručne kompetencije tom prilikom je prezentirao student Enogastronomije Mihael Ćavar uz asistenciju svojih kolega. O kakvoći fiš paprikaša i roštilja najbolje govori i činjenica da je oko 50 litara navedene delicije te oko 20 kg roštilja podijeljeno u roku od pola sata svim zainteresiranim posjetiteljima uz pozitivne kritike. Tijekom promocije mogle su se dobiti sve potrebne informacije koje se odnose na studijske programe Fakulteta te mogućnosti upisa na isti. U sektoru turizma i ruralnog razvoja Fakultet provodi visokoškolsko i cjeloživotno obrazovanje iz područja biotehničkih i društvenih znanosti fokusirano na znanstvenom i stručnom radu, osiguranju kvalitete, međunarodnoj suradnji i suradnji s lokalnom zajednicom s ciljem brze zapošljivosti studenata. Sve navedene stvari kroz praktičan i operativan rad Fakultet želi promovirati kroz brojne eno-gastro manifestacije kako bi studentima što više približili svijet rada i poslovnih mogućnosti. Naglasak je na osposobljavanje stručnjaka za obavljanje operativnih i upravljačkih poslova u selektivnim oblicima turizma, profitnom i neprofitnom sektoru te javnim organizacijama vezanim uz područje turizma.
Ruralno-zeleno-održivo-digitalno osnovni su i temeljni modeli koji se mogu čuti na stručnom i teorijskom dijelu edukacije studenata. Studenti imaju priliku učiti na konkretnim poslovnim modelima te razvijati svoje inovativne poslovne planove u turizmu i ugostiteljstvu, uz mentoriranje gospodarstvenika.
Svoju podršku promocijama došli su dati dekan Borislav Miličević, prodekan Berislav Andrlić, vd ravnatelj Studentskog centra Domagoj Prša, predsjednika udruge Alumni Bruno Horvat i profesora Christiana Stipanovića s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija. U organizaciju događaja uključili su se i ostali članovi udruge ALUMNI “FTRR” Milan Nikić, Vedran Kovačević i Blaž Arežina. U sklopu natjecanja fiš paprikaš te roštilj koji je pripremio student osvojili su visoko 4. mjesto.  Nekoliko stotina posjetitelja  samog štanda i gostiju festivala ostalo je uživati do kasnih večernjih sati tijekom obadva dana manifestacija. Organizatori ovih događanja Turistička zajednica grada Požege i udruga “Požeški čuvari baštine” organizirali su glazbeni i zabavni program za sve posjetitelje.

Izvor: Predsjednik Udruge ALUMNI FTRR:

 Bruno Horvat mag.oec

Vezano
Vezano