Search
Close this search box.

UDRUGA ALUMNI FTRR Studijsko putovanje u „ Park prirode Lonjsko polje“

Na temelju plana i programa rada članovi udruge te simpatizeri Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi proteklog vikenda su posjetili Park prirode Lonjsko polje u cilju edukacije i turističke promidžbe istoga. U ranim jutarnjim satima nakon ugodne vožnje prva početna točka destinacije je bio Posjetiteljski centar Krapje koji je smješten u dvorištu obnovljene posavske drvene prizemnice.  U posjetiteljskom centru u multimedijalnoj dvorani djelatnici ustanove dali su niz informacija o selu Krapju te Parku prirode Lonjsko polje. Ispred institucije sve nazočne članove udruge pozdravila je Nikolina Srnčević, mag.rel.int koja je prezentirala marketinške aktivnosti koje provodi park u smislu promocije i prezentacije flore i faune te životinjskog svijeta. Predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat mag.oec zahvalio se na dobrodošli te predstavio rad i aktivnosti Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi te smjerove koji se izvode. Ovaj posjet je iskorišten kao poziv na potencijalnu suradnju te posjet studenata Fakulteta u smislu praktičnog dijela nastave.

Nakon prezentacije i promocije stručna djelatnica Domenika Gugić mag.ing.agr povela je članove udruge na vožnju panoramskim turističkim vlakićem do pristaništa čamaca na solarni pogon u selu Plesmo.  Tijekom vožnje rijekom Strug svim nazočnima je omogućeno otkrivanje ljepote do sada samozatajnog pritoka rijeke Save uz diskretan pogled na prirodu kakva se u rijeci i oko nje razvija već tisućama godina. Nakon vožnje izletnici su krenuli stazom graničara gdje su se mogle čuti informacije vezano uz arhitekturu područja nakon čega su posjetili etno zbirku u jednoj vrlo specifičnoj i zanimljivoj tradicionalnoj kući. Nakon napornog hodanja i edukacije izletnici su posjetili jedan obiteljski tradicijski hotel gdje su degustirali izvorna jela ovoga kraja poput “Čigočice” i “Posavskog lonca” koji su se sljubljivali uz autohtona vina. Dobrog raspoloženja studijsko putovanje se nastavilo u Posjetiteljskom centru Čigoč koji je smješten u revitaliziranoj drvenoj posavskoj kući. Stručni djelatnik parka je ispričao priču o bijelim rodama u Čigoču te njihovim navikama i običajima uz promatranje uživo ili putem kamera koje su postavljene uz gnijezdo.
Put je nastavljen s obilaskom poučne šumske pješačka staze “Pavlinov kljun” koja se nalazi na području retencije Lonjsko polje, iza sela Mužilovčica koje područje služi za ispašu brojnih životinja u prostoru parka. Finalni cilj ovoga putovanje je bio Posjetiteljski centar Osekovo gdje su izletnici obišli centar koji je modernog dizajna te da novi multimedijalni način prezentira ovo područje u turističkom smislu. Ova turistička avantura se završila vožnjom malih autića na struju kojima su izletnici posjetili sjenice na kojima su se mogle promatrati brojne ptice te njihov život. Puni dojmova i pozitivnog iskustva te novo usvojenih znanja članovi ekspedicije svoju avanturu su završili u jednom poznatom restoranu koji priprema izvorna jela od slatkovodne ribe. Za jesen članovi udruge najavljuju nova edukativna putovanja te usvajanje novih znanja uz promociju i prezentaciju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi budućim studentima te svima onima koji su zainteresirani. Na studijskom putovanju su sudjelovali sljedeći članovi udruge Milan Paun, Zdravko Matičević, Ivan Matijević, Slavenko Čuljak, Maja Dumančić i Tanja Dokuzović.

Izvor: Predsjednik Udruge ALUMNI FTRR:  Bruno Horvat mag.oec

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu