Search
Close this search box.

UDRUGA „BRANKO DRINOVAC – LEGA” Danas i sutra odaje se počast poginulim braniteljima s pleterničkog područja, uz poruku: Dali su najviše što su mogli za Domovinu i to se ne smije zaboraviti!

Udruga „Branko Drinovac – Lega” organizator je istoimenog Malonogometnog memorijalnog turnira koji će se u Pleternici odigrati sutra s početkom u 18 sati. Ranijih godina turnir je bio posvećen Branku Drinovcu – Legi, branitelju iz Bresnice poginulom u Vukovaru, a od ove godine u čast svim poginulim braniteljima s pleterničkog područja. To su Branko Drinovac Lega, Tomislav Ament Tomi, Jasna Jakovljević, Nikola Blagojević, Ivica Šimunović, Branko Terzić, Davor Dragić, Ivica Lucić i Ivica Uremović. 
Danas, prije održavanja turnira, u pleterničkoj župnoj crkvi za poginule hrvatske branitelje služena je sveta misa a potom je na njihove grobove, na pleterničkom groblju kao i drugim mjestima gdje su sahranjeni, položeno cvijeće i zapaljeni su lampioni. Lampioni su zapaljeni i uz spomen obilježje hrvatskim braniteljima, na grobu Branka Habeka, također poginulog branitelja iz Pleternice te preminulim članovima Udruge Draženu Pajkru, Ivici Peiću i Branku Novoselcu.
O poginnulim braniteljima na grobovima je prigodno govorio dopredsjednik Udruge Zlatko Čunović, uz jedinstvenu poruku: Dali su najviše što su mogli za Domovinu i to se ne smije zaboraviti.
Pokrovitelji sutrašnjeg turnira su Požeško-slavonska županija i Grad Pleternica.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano