Search
Close this search box.

UDRUGA „GRBAVICA” PLETERNICA Završna konferencija programa „Nasilje nije IN” – stotinu djece dobilo majice i tenisice a gradonačelnica najavila uređenje dječjeg igrališta!

Stotinu djece od vrtićke dobi do 17 godina s područja Ivandvorskog naselja te ulica Eugena Podupskog i Ante Starčevića u Pleternici dobilo je jučer tenisice i majice s natpisom „Nasilje nije IN”. Omogućeno je to kroz istoimeni projekt što ga provodi Udruga za sport i rekreaciju „Grbavica” a koja djeluje u tom dijelu Pleternice. Jučer je u prostorijama udruge održana završna konferencija prvog dijela projekta.
– Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, traje tri godine a svake godine dobijemo 25 000 eura. Od tih sredstava plaćaju se režije ovdje u objektu, nabavili smo nove golove, semafor, lopte….danas organiziramo i nogometni Turnir ulica. Uglavnom, projekt nam osigurava bolju opremu i sveg što je potrebno za djecu da se mogu ovdje okupljati i zabavljati – rekao je prije završne konferencije Tomislav Vidaković, predsjednik „Grbavice”.
Projekt „Nasilje nije IN”, čiji su ciljevi osnaživanje mladih lokalne zajednice, prevencija nasilja putem sportskih aktivnosti, poticanje mladih na angažman u zajednici, poboljšanje komunikacije između mladih ljudi, promoviranje opće vrijednosti nenasilja, povezivanje partnera i prihvaćanje mladih s poteškoćama predstavila je Edita Lombar. Na svemu što čine za mlade Udruzi „Grbavica” čestitala je gradonačelnica Marija Šarić, koja im je donijela i novi ‘dar’: informaciju kako su ovih dana odobrena sredstva za još jedan projekt kroz koji će se urediti postojeće igralište uz objekt Udruge.
Nakon završne konferencije članovi „Grbavice” ostali su se družiti uz razne slastice i piće a najmlađi su iskušali nove tenisice u nogometnoj utakmici.
Kažimo i da je Udruga „Grbabvica” osnovana 2001.godine i da trenutno broji 107 članova.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano