Search
Close this search box.

UDRUGA “GRBAVICA” Polaganjem cvijeća i lampiona na grob Predraga Marketanovića, zajedničkom molitvom uz mjesni križ i malonogometnim turnirom odana počast pleterničkom ‘Tigru’

Pleterničani, a osobito stanovnici Ivanindvorskog naselja i Ulice Eugena Podupskog, dijela Pleternice gdje je živio Predrag Marketanović, danas se sjećaju ovog dragovoljca Domovinskog rata, pripadnika 1.gardijske brigade “Tigrovi”. Naime, Udruga za sport i rekreaciju “Grbavica”, čiji su članovi uglavnom iz spomenutog naselja, odnosno ulice, i ove su godine organizirali Memorijalni malonogometni turnir posvećen Predragu Marketanoviću.
Prije turnira rodbina, prijatelji i članovi Udruge „Grbavica” okupili su se na svetoj misi a potom i uz grob svog bivšeg sumještanihna. Na na čelu s predsjednikom Tomislavom Vidakovićem, te gradonačelnica Marija Šarić ,na Predragov grob su položili cvijeće i zapalili lampione. Već prema tradiciji, stanovnici Ivanindvorskog naselja i Ulice Eugena Podupskog okupili su se i kod križa na ulazu u naselje gdje su molitvom odali počast svom ‘Tigru’. Uslijedilo je druženje u prostorijama udruge i tijekom poslijepodneva malonogometni turnir.
Predrag Marketanović je stradao 19.listopada 1992.godine na dubrovačkom području.

Tekst i foro: V.Milković

Vezano
Vezano