Najčitanije

 • Fotogalerije

  UDRUGA “GRBAVICA” Svetom misom, polaganjem cvijeća i paljenjem lampiona na grob Predraga Marketanovića, zajedničkom molitvom i Memorijalnim nogometnim turnirom odali počast pleterničkom ‘Tigru’

  Pleterničani, a osobito stanovnici Ivanindvorskog naselja i Ulice Eugena Podupskog, dijela Pleternice gdje je živio Predrag Marketanović, danas se sjećaju ovog dragovoljca Domovinskog rata, pripadnika 1.gardijske brigade “Tigrovi”. Tim povodom Udruga za sport i rekreaciju “Grbavica”, čiji su članovi uglavnom iz spomenutog naselja, odnosno ulice, organizirali su Memorijalni malonogometni turnir.
  Prije turnira za Predraga Marketanovića u pleterničkoj župnoj crkvi služena je sveta misa nakon koje su predstavnici “Grbavice”, na čelu s predsjednikom Tomislavom Vidakovićem, te gradonačelnica Marija Šarić na Predragov grob položili cvijeće i zapalili lampione. Već prema tradiciji, stanovnici Ivanindvorskog naselja i Ulice Eugena Podupskog okupili su se i kod križa na ulazu u naselje gdje su molitvom odali počast Predragu Marketanoviću. Uslijedilo je druženje u prostorijama udruge i potom već spomenuti turnir.
  Natporučnik Predrag Marketanović rođen je 17.prosinca 1969.godine u Požegi, sin je Ivana i Slobodante te otac Hrvoja. Po struci je bio veterinarski tehničar. Bio je pripadnik čuvene 1.gardijske brigade “Tigrovi” a stradao je 19.listopada 1992.godine na dubrovačkom području. Posmrtno je višestruko odlikovan: nositelj je Spomenice Domovinskog rata, Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Reda Nikole Šubića Zrinskog te Reda hrvatskog trolista.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači