Search
Close this search box.

UDRUGA HRVATSKE POLICIJE-HRVATSKI BRANITELJI GRADA POŽEGE I ŽUPANIJE Unatoč koronavirusu održane brojne prošlogodišnje aktivnosti

U restoranu „Klas“ u Pleternici sinoć je održana godišnja izvještajna skupština Udruge hrvatske policije-hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije. Osim članova Udruge, skupštini su prisustvovali predstavnici pleterničke Policijske postaje, Grada Pleternice, UDDR-a Požega, Specijalne policije „Trenk“ i drugi. Predsjednik Udruge Zoran Renka je podnoseći izvještaj o radu za 2021. godinu, istaknuo da su se njihove aktivnosti bazirale na istini o Domovinskom ratu i ulozi policije u obrani Republike Hrvatske, te organiziranju odlazaka na pojedine obljetnice.

Obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata

-Unatoč epidemiji COVID-19 imali smo mnogo aktivnosti te organizirali ili bili nazočni na obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata na našem i širem području Hrvatske. Tako su početkom siječnja  predstavnici Udruge bili u Španovici na obljetnici pogibije hrvatskih branitelja, a na poziv Udruge 63. bataljuna Zbora narodne garde, a 15. siječnja bili smo na polaganju vijenaca i paljenju svijeća na Trgu 123. brigade  u Požegi u povodu međunarodnog priznanja Hrvatske, a također i na prijemu hrvatskih branitelja kod požeškog gradonačelnika-kazao je predsjednik te naveo i brojne druge prošlogodišnje aktivnosti. One su se odnosile na obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata  u Pakracu, na Plitvicama, u Okučanima, Požegi, Kamenskoj, Glini, u Dalju, Daruvaru, Bektežu, na Bazi na Papuku, Voćinu i drugim mjestima.

U Požegi organizirali malonogometni turnir

Osim obilježavanja obljetnica, članovi Udruge sudjelovali su na fišijadi u Jakšiću, organizirali su u rujnu malonogometni turnir u Požegi za poginule policajce  u povodu Dana policije. Osvojili su drugo mjesto u nogometu i prvo u beli. U prosincu su u Osijeku sudjelovali na kuglačkom turniru za poginule hrvatske branitelje u povodu Dana grada, a organizirali su u Pleternici tribinu s temom o Domovinskom ratu. Zaključujući izvještaj, predsjednik Renka je naglasio da Udruga hrvatske policije zahvaljuje svim članovima koji su pomogli i bili uključeni na bilo koji način u navedene aktivnosti. Također je zahvalio na podržavanju aktivnosti i financiranju gradovima Požegi i Pleternici, Požeško-slavonskoj županiji, te općinama Brestovac, Kaptol i Jakšić.

Svi izvještaji jednoglasno prihvaćeni

Financijski izvještaj za prošlu godinu podnio je blagajnik Zdravko Drašković koji je naglasio kako su svi računi plaćeni, a Udruga je financijski poslovala pozitivno. Predsjednik Nadzornog odbora Goran Vesterman je napomenuo da nakon izvršene kontrole financijskog poslovanja nisu uočene nikakve nepravilnosti, a postupajući po zakonima, Udruga lani nije dolazila u minuse i dugovanja. Svi navedeni izvještaji za 2021. godinu su jednoglasno prihvaćeni. Obraćajući se sudionicima skupštine, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić zahvalio je članovima Udruge na brojnim prošlogodišnjim aktivnostima i onima planiranim za ovu godinu. Napomenuo je da će im Grad Pleternica u suradnji sa Županijom pomoći da sve svoje ciljeve i ostvare. Poslije radnog dijela skupštine organiziran je prigodni domjenak, uz nastavak druženja.

Tekst i foto: I. Tomić

 

Vezano
Vezano