Search
Close this search box.

UDRUGA HUMANUM Povodom Međunarodnog dana obitelji organizirali manifestaciju “Tata od formata”

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Udruga Humanum organizirala je manifestaciju pod nazivom „Tata od formata“ koja se tijekom današnjeg dana održala na Trgu svete Terezije Avilske u Požegi. Manifestacija je nastala u sklopu projekta „I moj tata je sjajan tata II“, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 60 tisuća kuna, a održana je u suradnji s gradskim i općinskim osnovnim školama i Glazbenom školom Požega.
Nakon uvodnog obraćanja predsjednice Udruge Humanum Ivane Šag i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maje Petrović, proglašeni su pobjednici i dodijeljene nagrade učenicima koji su sudjelovali na literarno – likovnom natječaju „Tata od formata“.
U kategoriji likovnih radova, treće mjesto osvojila je Magdalena Grgić, učenica Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjevo, pod mentorstvom Sanje Mišić. Drugo mjesto svojim je radom osvojila Anika Gaura, učenica 8. razreda Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice, a njezina mentorica je Nikolina Andrijević, dok je prvo mjesto u kategoriji likovnih radova pripalo učenici Magdaleni Ziberna koja pohađa 6. razred Osnovne škole Mladost Jakšić, a mentorica joj je nastavnica Sanja Mišić.
U kategoriji literarnih radova, treće mjesto osvojio je Noa Bardač, učenik 5. razreda Osnovne škole Stjepana Radića, Čaglin, pod mentorstvom nastavnica Ljiljane Đurđević. Drugo mjesto za svoj je sastav osvojila Vida Lojber, učenica 8. razreda Osnovne škole Antuna Kanižlića, a mentorica joj je Ivana Rajić. Prvo mjesto za svoj literarni rad osvojila je Lana Kraljević, učenica 7. Razreda Osnovne škole Mladost Jakšić, a mentorica joj je Ivana Novak Kamenak.
U sklopu manifestacije održana je i kreativna radionica Kolijevka – početak obitelji koji su vodile djelatnice Gradskog muzeja Požega u suradnji s „Društvom naša djeca“.
Tekst: pozega.hr
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano