Najčitanije

 • Fotogalerije

  UDRUGA „MATKO PEIĆ” 6. Likovna kolonija okupila likovnjake iz više gradova

  Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić organizirala je svoju 6. Likovnu koloniju, koja je uz slikare ove udruge okupila likovnjake iz Belišća, Slavonskog Broda, Novske, Siska, Lipovljana i Nove Gradiške. U ime Udruge domaćina sudionike likovne kolonije pozdravila je Rajka Radoš, njezina predsjednica.
  – Umjetnost je poveznica koja nas je okupila u ovako velikom broju. Mi malo drugačije gledamo ovaj svijet i želimo na platno prenijeti dimenziju koja nije opipljiva, ali je itekako vidljiva i prepoznatljiva, bilo da se nalazi u iskri oka, osmijehu, kapi rose i tako dalje. Želim vam da uživate u ovom danu i kreativnom radu. Vi činite ovaj svijet ljepšim i svojim radovima ostavljate jedinstvene tragove budućim generacijama. – kazala je Radoš.


  Potporu organizaciji manifestacije dali su Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a susret je u ime Grada pozdravio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.
  – Svima vama danas na ovaj prekrasan dan želim puno umjetničke inspiracije, da se ugodno osjećate ovdje u ovom parku gdje ćete stvarati svoja djela. Radite, stvarajte, družite se i nadam se da se ponovno vidimo na sljedećoj ovakvoj koloniji. – poručio je zamjenik Miličević.
  Likovna kolonija održana je u prostoru Studentskog centra Veleučilišta u Požegi, a tridesetak slikara na okolnim je lokacijama radilo svoja likovna djela, nadahnuti ambijentom grada domaćina.

  Izvor: pozega.hr

   

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači