UDRUGA „MATKO PEIĆ” Raspisan nagradni natječaj za pisanje putopisa po uzoru na Matka Peića

Književni natječaj „Peićevske putositnice“, novi je projekt Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ kojim spomenuta udruga želi zaključiti godinu u kojoj obilježavamo 100. obljetnicu rođenja Požežanina Matka Peića, poznatoga hrvatskoga književnika i putopisca, povjesničara umjetnosti i slikara. Tema nagradnoga natječaja, koji je otvoren od 20. srpnja do 15. rujna 2023. godine, pisanje je putopisa po uzoru na Matka Peića s naglaskom na ljepote zavičaja i lokalnog govora (suvremeni i/ili tradicionalni).
Voditeljica natječaja ispred Udruga „Matko Peić“ je Melita Grgić, a ocjenjivačko povjerenstvo čine Tomislav Šovagović, književnik i novinar – predsjednik povjerenstva, Ana Pirović, prof., Vlasta Peći Marčetić, mag.bibl. te Sandra Halt-Ćuže, prof.
U nastavku donosimo detalje nagradnoga natječaja i prijavnicu, a opširnije o samom književnom natječaju možete doznati i na Facebook stranici Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije  „Matko Peić“: https://www.facebook.com/UdrugaMatkoPeic

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano