Search
Close this search box.

UDRUGA „MI” POŽEGA Dobili sredstva za program “Poludnevni boravak za socijalno ugrožene osobe”

MI “Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju” sa zadovoljstvom objavljuje da je program “Poludnevni boravak za socijalno ugrožene osobe” odobren za financiranje od strane Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obiteljska i socijalne politike.
Udruga je prijavila program na poziv za trogodišnje programe organizacija civilnog društva pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025. godine“.
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je financiranje programa „Poludnevni boravak za socijalno ugrožene osobe“, prepoznavši njegov potencijal da duboko utječe na živote potrebitih. Za prvu godinu projekta dodijeljena je znatna potpora od 25.000 eura, što je dokaz predanosti Ministarstva promicanju inkluzivnih i suosjećajnih socijalnih usluga.
Partneri na projektu su : Grad Požega, grad Pakrac, Opća županijska bolnica Požega, Hrvatski zavod za zapošljavanje – područna služba Požega, Obiteljski centar Područna služba Požeško-slavonska
Ova odluka dolazi kao značajna prekretnica u misiji organizacije da podigne i osnaži socijalno ugrožene pojedince u našoj zajednici.
Socijalno inkluzivni projekt ima za cilj odgovoriti na goruće potrebe socijalno ugroženih osoba nudeći im poticajno okruženje u kojem se mogu uključiti u svakodnevne organizirane aktivnosti osmišljene za poboljšanje njihove opće dobrobiti i kvalitete života.
Primarni fokus programa vrti se oko pružanja korisnicima niza pažljivo odabranih aktivnosti usmjerenih na poticanje osobnog rasta, razvoja vještina i društvene integracije. Ove aktivnosti uključuju radnu terapiju, psihološku podršku, brain gym radionice, sportske radionice, radionice digitalnih vještina te brojne druge aktivnosti prilagođene jedinstvenim zahtjevima svakog pojedinca
.Provedbom „Poludnevnog boravka za socijalno ugrožene osobe“ MI „Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju“ nastoji stvoriti okruženje u kojem se sudionici osjećaju cijenjeno, poštovano i potaknuto da ostvare svoj puni potencijal. Nudeći strukturiran i siguran prostor, projekt ima za cilj promovirati osjećaj pripadnosti i poticati trajna prijateljstva, što u konačnici dovodi do poboljšanog mentalnog blagostanja i društvene kohezije unutar zajednice.
Zajedno smo predani neumornom radu na poboljšanju našeg društva, osiguravajući da nitko ne bude zakinut.

Za više informacija o programu „Poludnevni boravak za socijalno ugrožene osobe“ obratite nam se na : info@mi-udruga.hr ili na 099 201 0456

Izvor: Udruga „MI” Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi