Najčitanije

 • Fotogalerije

  UDRUGA OCEAN ZNANJA Spektakl kod Gradske glazbe Trenkovi panduri – novi nastup mladih iz šest zemalja bit će danas u Gradskoj knjižnici

  U dvorištu Gradske glazbe Trenkovi panduri minulog utorka vrvilo je zanimljivim licima, brujilo nepoznatim jezicima i zvučalo na jedan potpuno novi način. Ugostili su naime 40-ak mladih glazbenika iz 6 zemalja onako kako samo Požežani to znaju!
  Trenkovi panduri su pod vodstvom Mirka Ćačića izveli nekoliko točaka među kojima je bio i isječak iz poznate opere “Nikola Šubić Zrinski” te pokazali gostima bogato glazbeno nasljeđe koje čuvaju svojim radom i izmamili gromoglasan pljesak svih prisutnih. Nakon toga nastupila je klapa Silentium iz Zagreba te nas oduševila svojom izvedbom klasika poput “Ružo moja crvena”, “Vilo moja” i “Anđele moj”, a nastavili su nas uveseljavati i u drugom dijelu večeri kada su se spontano udružili sa irskim glazbenicama te rasplesali stranu i domaću publiku.

  Tokom večeri se dogodilo i nekoliko nevjerojatnih trenutaka. Prvi je bio kad je voditeljica grupe mladih s karipskog otoka Arube, Elsa Krosendijk, ispričala priču o svom kolegi, glazbeniku, radijskom voditelju i sportskom novinaru – Robertu Geermanu. On je naime bio najveći obožavatelj hrvatske nogometne reprezentacije više od 20 godina i upravo je radi njegovih uzbuđenih najava na radiju čitava Aruba znala koji dan, u koje vrijeme Hrvatska reprezentacija igra utakmicu.
  Oduvijek je htio posjetiti Hrvatsku, no nažalost to nije uspio jer je preminuo prije nekoliko mjeseci od Covida. Kao spomen njegovoj velikoj ljubavi prema Hrvatskoj naša je gošća sa Arube, kao želju njegove obitelji, u njegovu čast poklonila Gradskoj glazbi Požega USB sa njegovim autorskim pjesmama.

  Večer je završila tako što su se brojni lokalni i međunarodni glazbenici izmiješali i unatoč tome što ne pričaju isti jezik sporazumjeli se kroz glazbu te dugo u noć skupa svirali, družili se i tako postali još jedni od mnogih koji su svoje prijateljstvo sklopili upravo na ovom jedinstvenom mjestu – u Vučjak ulici 2.

  Erasmus+ projekt “Musical Vox Populi” provodi udruga Ocean Znanja zajedno sa međunarodnim i lokalnim partnerima(Veleučilište u Požegi i SC Požega – Studentski dom “Dr. Franjo Tuđman”, Gradska Knjižnica Požega i Gradska Glazba Trenkovi Panduri), a financirala ga je Agencija za Mobilnost i programe EU.

  Mlade iz šest zemalja danas možete čuti i vidjeti od 16 sati u Gradskoj Knjižnici Požega.

  Izvor:Udruga Ocean znanja
  fotografije: Doroteja Horvat

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači