Search
Close this search box.

UDRUGA „OSMJEH” PLETERNICA U tijeku projekt „Osmjehom u turizam-faza II“

Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju- “Osmjeh”, provodi projekt „Osmjehom u turizam-faza II“ uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 13.249,74 eura. Projekt traje od 1.9.2023.- 28.6.2024. godine.
Udruga Osmijeh postoji od 2011. te aktivno i sukladno svojemu statutu provodi likovne, sportske i glazbene radionice te druge aktivnosti za djecu s poteškoćama u razvoju i učenju te invaliditetu.Do sada je provela više projekata u tomu sektoru koji su se pokazali uspješnim. Udruga ima 63 člana i 59 volontera. U dugogodišnjem radu udruge nastavlja se priča o projektu“ Osmjehom u turizam-faza II.“

 

Glavni cilj projekta je uključiti osobe s invaliditetom na tržište rada u turizmu te se potiču poslodavci i turistička zajednica kao pridruženi partner na razvoj pristupačnog turizma. Projektom će se osposobiti radnici u turizmu za rad s osobama s invaliditeom. Da je projekt opravdan dokazuje rast turizma u Gradu Pleternici , novootvoreni Muzej bećarca, Interpretacijski Centar Terra Pannonica.
– :“Naši korisnici su jako zadovoljni sa aktivnostima u projektu, a posebno sa izradom suvenira koje će izložiti u suvenirnici Muzeja bećarca” – izjavila je Vesna Rezo, predsjednica Udruge .

Izvor: Udruga „Osmjeh”

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu