Search
Close this search box.

UDRUGA „PUT, ISTINA, ŽIVOT” RUŠEVO Nedavno ‘iskušali’ novoizgrađeno pecalo i već najavili tradicionalnu – „Iššijadu”!

Udruga „Put, istina, život” iz Ruševa jedna je od najaktivnijih u našoj županiji što potvrđuju brojne aktivnosti koje su proveli posljednjih, nešto više od pet godina, otkako je udruga osnovana. Konkretno, gotovo u cijelosti su uredili zgradu bivše općine, koju su dobili na korištenje a koja je bila u derutnom stanju, uspostavili su suradnju s bivšim Veleučilištem u Požegi a vezano uz očuvanje starih sorti voća, redovito se pojavljuju na svim skupovima na kojima se obilježavaju važni datumi iz naše prošlosti….a počeli su i s uređenjem prostora iza općine, ljetne učionice, odnosno sjenice. Ovih dana tu su završili i izgradnju pecala koje su, složno kao i uvijek, isprobali.
Sve svoje aktivnosti članovi udruge „Put”, provode, odnosno završavaju, uz moto „Idemo dalje, nema stajanja” pa su tako već najavili i manifestaciju s kojom su postali poznati široj javnosti – Iššijadu!
– Sada već tradicionalno, naša Iššijada održat će se prve subote u rujnu, na nogometnom igralištu u središtu sela (iza vatrogasnog doma). Središnji dio programa je kao i dosad natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša, a u ponudi za posjetitelje bit će pileći paprikaš te pilići i patke na ražnju, kao i bogata ponuda pića. “Svako selo ima svoju …jadu, u Ruševu prave Iššijadu…”
Veselimo se vašem dolasku u Ruševo! – objavljeno je na facebook stranici udruge.

Tekst: V.Milković
Foto: Udruga „Put”

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu