Search
Close this search box.

UDRUGA „PUT,ISTINA, ŽIVOT” RUŠEVO Održana redovna godišnja skupština

Udruga građana “Put, istina i život” iz Ruševa održala je jminule subote u mjesnom vatrogasnom domu svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštinu je otvorila predsjednica udruge gospođa Andrijana Plavi pozdravivši sve prisutne goste te članice i članove udruge.


Fokus skupštine bio je na predstavljanju izvješća o radu za 2022. godinu i plan rada za 2023.
Prošla godina donijela je potpuni povratak na pretpandemijsko razdoblje, a gledano veće manifestacije, to su kronološki bile komemoracija za žrtve komunističkih zločina u travnju 1945. godine (8. svibnja), braniteljski križni put u spomen na Stipu Kovačevića (6. lipnja) te Iššijada (3. rujna). Uz navedene manifestacije, Udruga je bila aktivna i na drugim područjima, gdje posebno treba istaknuti nastavak uređenja zgrade bivše općine u Ruševu i nastavak suradnje s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja na uspostavi rasadnika starih sorti voća na zemljištu kod područne osnovne škole u Djedina Rijeci.


Udruga Put ima raznovrstan i bogat plan rada za 2023. godinu, koji uključuje organiziranje manifestacija te brojnih drugih aktivnosti potrebnih kako bi se ispunili ciljevi zbog kojih je udruga i osnovana. Predsjednica Udruge Put se prije predstavljanja plana rada za 2023. godinu kratko osvrnula na već odrađeno ove godine, a poseban naglasak ide na komemoraciju za žrtve komunističkih zločina u travnju 1945. godine (održana 23.4.) i Braniteljski križni put za Stipu Kovačevića (Sovski Dol – Sovsko jezero, održan 29.5).


Aktivnosti predviđene za preostali dio godine su Iššijada (2.9.), Diljska gljivarijada (druga polovica rujna), radovi u rasadniku starih sorti u Djedina Rijeci (okuliranje na voćnim podlogama posađenima u suradnji s Fakultetom turizma i regionalnog razvoja), obilježavanje važnih nadnevaka (postavljanje zastava na državne praznike kroz Ruševo i Djedina Rijeku, obilazak grobova poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s područja župe Ruševo na dan njihove pogibije), provođenje projekta “Last minute Ruševo – mladi za ruralno”, financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske (partneri projekta su općina Čaglin i Eko centar Latinovac) te nastavak radova na uređenju zgrade bivše općine u Ruševu.


Po usvajanju izvješća za 2022. i plana rada za 2023., riječ su dobili gosti, prigodnim riječima skupštini su se obratili načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju “Josip Knežević” Josip Tušek, predsjednik Matice hrvatskih umirovljenika – ogranak Čaglin Željko Vidmar, dopredsjednik udruge Hrvatski domobran Republike Hrvatske Željko Tomić i bivši požeško-slavonski dožupan Željko Jakopović.

Izvor: Udruga Put

Vezano
Vezano