Najčitanije

• Fotogalerije

UDRUGA RATNIH VETERANA 63. A SAMOSTALNE GARDIJSKE BOJNE Priopćenje za javnost – „Gospodo generali, dvolični ste!”

Ovim tekstom mi hrvatski branitelji okupljeni u Udrugu ratnih veterana 63. “A”samostalne gardijske bojne Požega, se najoštrije protivimo i ograđujemo od inicijative nekolicine generala vezane za pomilovanje agenata UDB-e.
    Nama braniteljima nikako nije jasno kako je moguće da danas nakon toliko godina poslije rata pojedini generali mogu pasti tako nisko da svojim ovakvim postupcima doslovno pljunu u lice cjelokupnoj braniteljskoj populaciji i svima koji volimo svoju Domovinu Hrvatsku.
    Prihvaćamo činjenicu da svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje i svoje stavove o svemu u našem društvu, ali kada ovakvi istupi (iskreno se nadamo pojedinih generala) dovode do podjele među braniteljima i među Hrvatskim građanima, ne mogu biti ništa drugo nego svjesno i namjerno podrivanje mira i slobode za koju smo se borili.
    Zar su to moralne vertikale ovoga društva?
    Sjetimo se samo odnosa tih istih “generala” prema generalima Tomislavu Merčep, Mirku Norac, Slobodanu Praljak, Bušiću i ostalima. Za njih nema “priznatih zasluga”, za njih nije bilo “olakotnih okolnosti”, njihova imena i prezimena se ne smiju ni spomenuti u bilo kakvom pozitivnom kontekstu u medijima, politici, kao i kod ovog “odabranog društva” predlagatelja pomilovanja.
    Stoga s prezirom odbacujemo njihov “udruženi zločinački pothvat” i skrivanje iza “ratnih zasluga”!
    Gospodo generali, dvolični ste!
    Ako ima imalo poštenja i karaktera, onda predsjednik RH, Zoran Milanović neće učiniti ovaj korak moralnog sunovrata, a od predlagatelja ne tražimo ništa i ne očekujemo ništa.
    Oni su svojim potpisom pokazali da su ništa.

Vodstvo URV 63. SGB.

Mudra izreka

• „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )