Search
Close this search box.

UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA POŽEGE Božićno druženje u mislima na poginulu djecu

Tradicija je nastavljena i ove godine pa je Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Požege i ove godine pozvala svoje članove na božićno druženje. Prije toga okupili su se uz spomenik hrvatskim braniteljima na Trgu 123.brigade te zapalili lampione za svoju poginulu djecu ali i sve druge branitelje. Pridružili su im se i predstavnici drugih braniteljskih udruga, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te vojske i policije.
Lampioni su zapaljeni i uz bistu dr.Franje Tuđmana.
Druženje roditelja poginulih branitelja održano je u Vili Stanišić a prisustvovali su mu i prijatelji udruga roditelja iz Slav.Broda i Nove Gradiške. Sve prisutne pozdravila je predsjednica požeške udruge Kata Ronko koja je posebno istakla kako je božićno vrijeme ono kad se misli najviše ‘vraćaju’ njihovoj stradaloj djeci kojih već dugo nema na obiteljskim okupljanjima.
Prigodnim riječima u ime gradonačelnika, prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Slavica Kruljac a u ime županice njen zamjenik Ferdinand Troha. On je posebno podsjetio kako je Požeština oslobođena baš za Božić ali su, nažalost, to mnoge majke dočekale u crnim maramama.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano