Search
Close this search box.

UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA POŽEGA Na dva dana ugostili roditelje poginulih s bjelovarskog područja

 Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Požega dva je dana bila domaćin ‘sestrinskoj’ udruzi iz Bjelovara na čelu s predsjednicom Nadom Hegedić.
Roditelji poginulih hrvatskih branitelja Bjelovara došli su u subotu do Bučja gdje su ih dočekale predstavnice požeške udruge te bojnik u mirovini Mario Kalan koji je gošćama ispričao najvažnije činjenice iz Domovinskog kraja na našem području. Nakon Bučja svi su pošli u Kamensku Orljavac i Brestovac te uz spomen obilježja zapalili lampione.

Za vrijeme boravka u Požegi majke poginulih branitelja zapalile su lampione uz spomenik na Trgu 123.brigade, bile su na svetoj misi te su posjetile Dijecezanski muzej. Nedjelju su provele u Pleternici. Nakon polaganja cvijeća i paljenja lamioona uz spomenik poginulim braniteljima, pošle su na svetu misu u Svetište Gospi od suza a dvodnevni boravak u našoj županiji završile su u Muzeju bećarca.
– Mi surađujemo sa svim udrugama u Hrvatskoj koje okupljaju roditelje poginulih branitelja. Barem jednom godišnje oni dolaze nama a i mi idemo kod njih, jedino je to sve bilo malo usporeno za vrijeme korone. Ove godine mi idemo u posjet udruzi iz Vinkovaca – rekla je predsjednica požeške udruge Kata Ronko.
– Mi također svake godine obiđemo bar jednu udrugu a redovito idemo i na hodočašće u Mariju Bistricu. Nama ovakvi susreti znače jako puno jer je to prilika da se družimo i podsjetimo na našu poginulu djecu. Mi imamo članove koji jedino i dolaze na ovakve susrete – dodala je nada Hegedić.

Tekst i foto: V.Milković / M.Kalan

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega