Search
Close this search box.

UDRUGA ZA SPORT I REKREACIJU „GRBAVICA” Održana godišnja skupština

Održana je redovna godišnja skupština pleterničke Udruge za sport i rekreaciju „Grbavica”. Riječ je o udruzi koja uglavnom okuplja stanovnike ‘ivanindvorsko’g naselja i Ulice Eugena Podrupskog i čije su aktivnosti usmjerene prema njima. Posebno, prema očuvanju sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja Predraga Marketanovića koji je prije rata živio u tom dijelu Pleternice.
Udruga Grbavica ima 96 članova a većina ih je prisustvovala godišnjoj skupštini.
Ranijih godina na početku ivanindvorskog naselja izgrađen je objekt gdje se njegovi stanovnici okupljaju, a uređeno je i nogometno igralište te igralište za najmlađe. Tijekom 2022.godine cijeli prostor redovito je održavan: kosila se trava, bojale su se klupe, popravljali golovi…a održano je i deset turnira. Nabavljeno je također pposuđe za kuhinju pa se sada u objektu može poslužiti 120 ljudi. Uz pomoć Grada Pleternice nabavljena je motorna kosilica.
Treće nedjelje u srpnju članovi Grbavice i ovaj put su se posebno sjetili svog bivšeg sugrađanina Predraga Marketanovića: posjetili su njegov grob i položili cvijeće te zapalili svijeću, bili su i na svetoj misi za Predraga a održan je i nogometni turnir.
Slične aktivnosti Udruga Grbavica predvidjela je i za 2023.godinu no, želja im je učiniti još ponešto. – U dogovoru s Gradom Pleternica nastojat ćemo stare polovne prozore na ovom objektu zamijeniti novima. Jedan od prioriteta nam je i sanacija mosta koji vodi do objekta a želja nam je i dodatno urediti dječje igralište na način da nabavimo novi tobogan i na njega postavimo nove sadržaje – kazao je predsjednik Tomislav Vidaković. Ovisno o financijskim mogućnostima, dodao je predsjednik, trebalo bi i nabaviti plastične sjedalice oko igrališta, zaštitne mreže za golove, obojiti objekt iznutra i proširiti spremište iza objekta.
Potporu članovima Grbavice došao je dati zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.
– Zahvaljujem vam se i čestitam vam na aktivnostima koje ste provodili prošle godine. I ne samo prošle godine. Zahvaljujem vam na suradnji koju imamo svih ovih godina otkad radimo zajedno. Ovo je jedna od specifičnih udruga koje djeluju na području grada, udruga koja je vezana uz jedan prostor i koja posebno posvećuje pažnju jednom hrvatskom branitelju. Drago mi je što to činite iz godine u godinu i vjerujem kako ćete to i u buduće činiti. Također mi je drago što vas vidim u ovako velikom broju jer time pokazujete da vam je itekako stalo do rada udruge i aktivnosti koje ona ima – rekao je D.Katić te obećao kako će ih Grad Pleternica i nadalje pratiti u njihovim aktivnostima.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano