Search
Close this search box.

UDVDR-A, OGRANAK PLETERNICA Održana redovna godišnja izvještajna skupština

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Pleternica sastali su se sinoć na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini. Skupu je prisustvovala i gradonačelnica Marija Šarić.
Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini predsjednik Zvonko Polić je istakao kako su članovi Udruge sudjelovali na svim skupovima u Pleternici, a i izvan nje, na koja su bili pozivani. Tu posebno treba istaći one koji se odnose na branitelje i Domovinski rat kao što je npr. odlazak na komemoraciju na Bazu Papuk. Oni osobno, kao ogranak, i prošle su godine posebnu pozornost posvetili obilježavanju Dana sjećanja na poginule branitelje s pleterničkog područja pa su tom prigodom u IC Terra Panonica organizirali tribinu na kojoj su umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doc.dr.sc. Sanja Lončar govorili o stradanju Hrvata u Domovinskom ratu na području Banovine. Nadalje, tijekom cijele godine upućivalo se branitelje da odu na sistematske preglede kao i u veteranske centre.
Tijekom godine, kazao je Z.Polić, dva puta se sastao s gradonačelnicom Marijom Šarić a razgovaralo se o prelasku u novouređene prostorije u zgradi bivše „Sloge”. Na kraju su članovi Udruge odlučili ostati u starom prostoru jer im nije bilo omogućeno da u novim prostorijama bude stalno zaposlena jedna osoba kako bi one bile svakodnevno otvorene i dostupne braniteljima.
Zvonko polić se zahvalio svima koji su im kroz godinu pomagali, posebno osnovnoj školi koja je izradila novi pano s fotografijama stradalih hrvatskih branitelja pleterničkog kraja, obzirom da je stari bio dotrajao. – Važno je na kraju reći da se kao Udruga nismo priklanjali nijednoj političkoj opciji nego, to je privatna stvar svakoj člana – istakao je Z.Polić.
Što se tiče plana rada za tekuću godinu, on će biti ‘na tragu’ prošlogodišnjeg. Neke stavke su već odrađene pa je tako obilježen Dan sjećanja na poginule branitelje pleterničkog kraja kojom prigodom je u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici prikazan film Slavice Šnur „Od toga dana…” posvećen djeci sstradaloj u Domovinskom ratu.
Obračajući se braniteljima na njihovoj godišnjoj skupštini, gradonačelnica Marija Šarić je izrazila žaljenje što nisu prihvatili preseljenje u nove prostorije.
– Ja jesam mlada i vremena rata se malo sjećam ali sam ipak svjesna toga što ste vi tada učinili. Stoga ćemo kao Grad Pleternica uvijek biti podrška udruzi. Ja vas pozivam, dođite opet na sastanak, moja vrata su vam uvijek otvorena kao i drugim udrugama na području Pleternice – rekla je gradonačelnica Šarić.

Pleternički ogranak UDVDR-a ima 81 člana.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

 

Vezano
Vezano