Search
Close this search box.

UHIĆEN 36-GODIŠNJI VOZAČ Upravljao automobilom iako mu je vozačka prethodno proglašena nevažečom, bio je pijan i nije imao osobnu iskaznicu!

Otuđena stabla

U razdoblju od 13. do 20. ožujka 2023. u šumskom dijelu u blizini mjesta Vasine Laze, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla hrasta u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet

U ponedjeljak 20. ožujka 2023. oko 16.55 sati u Požegi u Ulici Tina Ujevića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,54 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 17.15 sati u Pakracu u Ulici Kalvarija, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola proglašena nevažećom zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao 36-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

Navedeni 36-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. Također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano